Thursday, May 7

hockeysäsongen mm...

En lyckad hockeysäsong börjar närma sig vägs ände. SM-guld, många grymma matcher i slutspelet, nu hockey-VM. Tror tjeckerna blir svåra ikväll, men hoppas Jonas käkar upp dom. Han kan bli precis hur bra som helst, är övertygad om att han har en förstaspade i NHL inom 2 år. Men Tre Kronor är nog lite för svaga i år, de där riktiga stjärnorna fattas liksom.

Sabi och jag har hittat en lägenhet och fått klartecken att skriva hyreskontrakt! Vi är jätteglada och lägenheten är perfekt. Centralt (spårvagn utanför huset, känns tryggt ;) ), fint område, nära till jobbet, fräsch lägenhet, fint kök från den gamla hyresgästen till ett bra pris (man måste ju oftast köpa kök själv även i hyreslägenheter här i landet), stort nog, betalbar hyra. Med tanke på hur mörkt det sett ut på lägenhetsmarknaden här i Ulm så är jag glad att vi slipper bry oss mer nu.

Kul att jag och Sabi äntligen kan få chansen till ett liv tillsammans under normala förhållanden, nära varandra men med tillräckligt med plats för sig själv när det behövs. Känns också ofattbart skönt att få ett ställe där jag kan känna mig hemma. Jag har absolut inte varit olyckligt lottad med mitt boende, men det har ändå varit nåt som saknats. Helgerna har jag spenderat hos Sabis föräldrar, jättetrevligt och bra, men inte riktigt hemma. Här i rummet i Neu-Ulm har jag haft mina kläder, min laptop och en halv flyttlåda småkrafs. Inte tillräckligt eget.

Det ska bli skönt att kunna ha åtminstone en del saker omkring sig som man känner sig hemma med, möbler osv. Och även om killarna jag delar lägenheten med här är jättetrevliga och allt fungerar bra, så är det en rätt stor omställning från att ha bott i egen lägenhet i ca 7 år. Känslan att "jag kan göra vad jag vill här inne" går ju inte riktigt att få när man bor såhär. Visst, den känslan kanske man inte helt får när man är Sambo heller, men betydligt mer iaf då den andra personen i lägenheten är en betydligt närmre.

Jag är iaf jätteglad över detta, och det är Sabi också. :D

1 comment:

  1. Låter jättehärligt, ser fram emot att komma å hälsa på! Kram

    ReplyDelete