Tuesday, May 26

en dag i München...

Så...dags för en liten uppdatering...

Hade besök av Olle (saknat honom) i helgen, riktigt trevligt! :)


Var i München i lördags, köpte en helgbiljett (27h för upp till 5 personer i hela Tyskland (så långt man hinner), bara med långsamma tåg, 37€) och åkte tillsammans med Sabi, hennes bror, hans flickvän och Olle med tåget från Stuttgart vid 7-tiden på morgonen. Det var vi dock inte ensamma om... Bayern München och Stuttgart spelade avslutningsmatch i Bundesliga, så tåget var fullt av redan smått berusade människor släpandes på backar med öl. Upplägget var följande: det lag av Bayern och Stuttgart som vann kunde bli mästare, men bara om Wolfsburg förlorade mot Werder Bremen (med Rosenberg på bänken).

Med på tåget åkte också cirka 20 poliser i kravallutstyrsel för att hålla ordning på tåget. Då Deutsche Bahn valt att just vid denna tidpunkt sätta in ett tåg som mer liknade ett pendeltåg eller tunnelbanetåg, fanns ju ingen toa ombord. Detta innebar att vid varje hållplats skulle 5-1
0 personer kliva av och pissa medans deras kompisar höll fast dörrarna så att tåget inte åkte ifrån dem. Vi blev såklart försenade och missade vårt anslutningståg. Ingen större fara dock, nytt kom om 30 minuter. Nästa tåg hade toa, men tydligen var den svår att hitta, så folk pissade i genomgången mellan två vagnar istället. Riktigt mysigt. Jaja, det var bra stämning iaf, polisen skålade sin vattenflaska med en supporters öl, allt var frid och fröjd.

Har dessutom hittat ännu en anledning att jag aldrig skulle bli polis. Har ni sett hur såna där kravallkläder ser ut...puh. Svart, tjockt och heltäckande. Tilläggas kan ju att det var cirka 25 grader i lördags och jag svettades som en gris även utan polisutstyrsel.

Väl i München, käkade vi frukost (lunch egentligen) på Viktualienmarkt (stor frukt- och grönsaksmarknad som är varje helg mitt i München), weisswurst, brezel och weissbier. Gott. Sen gick vi runt lite på marknaden, köpte smoothie med färskpressade jordgubbar och ananas och gick vidare mot Englischer Garten (enorm park i München, liknar Slottsskogen i utseende förutom att floden Isar rinner igenom den), tog en öl på vägen på Hofbräuhaus (stort bryggeri med biergarten), en glass osv.

I Englischer Garten fick vi äntligen se det vi hört talas om förut men inte hittat, de har gjort så att det skapas en stor våg i floden, och på den surfar folk på sina medhavda surfingbrädor. Tror det är olagligt, polisen kommer tydligen ibland och schasar bort dem. Det är allmänt förbud att bada i floden, då den är lite ström, men folk gjorde det gladeligen ändå. Parken var också totalt smockad av folk som låg och solade sig i hettan.


Sen satte vi oss vid Chinesicher Turm och åt Kaiserschmarrn (strimlade tjocka pannkakor med äppelmos och florsocker) och tog oss ännu en öl. Är man i München så är man. :) På vägen mot tunnelbanan wappade Olle fram att Bayern vunnit, men även Wolfsburg vann med 5-1 och blev därmed mästare. Grattis.

Nu var det dags att gå vidare till nästa matbord. Vi mötte upp med Sabis bror med flickvän och gick till Augustinerkeller (ännu ett bryggeri med en Biergarten som sväljer runt 5000 matgäster). Åt Schweinshaxe mit knödel. Göttans! Till det - en maas (1 L öl). Slurp.

Mycket ätande blev det, svårt när man ska trycka in en stad som München på en dag, blir lätt lite stressat. Men vi har en hel del kvar till nästa gång, oroa dig inte Olle. :)

Gillar iaf München riktigt mycket, fin stad men mycket att erbjuda. Kanske kommer jag att bo där nån gång...vem vet.

Väl hemma 18 timmar efter att vi åkte hemifrån, var till och med Olle trött och tyst. :) Det måste varit en bra dag! :D

4 comments:

  1. Hahaha...till och med Olle! :) Då var det en hektisk dag!
    Hoppas jag oxå får en guidning när jag kommer ner, när det nu blir..
    Kram!

    ReplyDelete
  2. München blir det fler gånger!
    Nästa gång blir det nog i bil med Emanuel och kanske Dan!?

    ReplyDelete
  3. Låter bra, jag lägger in det i kalendern på slumpvis datum i framtiden. :)

    ReplyDelete
  4. Fan vad jag saknar München. Brukade jämt köpa körsbär i en stor strut på Viktualienmarkt när jag var liten.

    ReplyDelete